Marocko slår Kanada med 2-1 och går vidare till åttondelsfinal

VM grupp F tredje omgången, Kanada mot Marocko. I första halvlek gjorde den kanadensiske målvakten klädd i en bästa fotbollsskorna 2022 ett misstag på låg nivå. Ziyech gjorde en steal och lobbade ett tomt mål. Ennesri gjorde mål för att utöka poängen. I andra halvlek slog veteranen Hutchinson ribban med en nick, och till slut tog matchen slut. Marocko besegrade Kanada med 2-1 och avancerade till topp 16.

I de två första omgångarna av denna gruppmatch kom Kroatien på första plats med 4 poäng och 3 målskillnad, Marocko med 4 poäng och 2 målskillnad, Belgien med 3 poäng och 1 målskillnad och Kanada med 0 poäng och 4 målskillnad. För Marocko behöver det bara dras med Kanada för att gå vidare till åttondelsfinal i världscupen.

I den senaste VM-gruppmatchen låg Marocko i botten av gruppen med 1 oavgjort och 2 förluster. Det förlorade mot Iran och Portugal med samma poäng på 0 till 1 och var oavgjort av Spanien 2 till 2 i den sista omgången. I detta VM, efter att Marocko kvalificerat sig etta i grupp F, råkade motståndaren i 1/8-finalerna vara Spanien, som var tvåa i grupp E.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *