AC Milan 2-1 Newcastle United, men tyvärr ingen Champions League

I en rafflande match slog AC Milan Newcastle United med 2-1 tack vare ett mål på stopptid av Christian Pulisic i en Adidas x23 crazyfast.1 FG Fotbollsskor. AC Milan-laget, som behövde en seger för att kvalificera sig till Champions League, inledde starkt och skapade många chanser. Newcastle Uniteds försvar var dock motståndskraftigt och det tog dem fram till den 33: e minuten att utjämna. Joe Linton bröt dödläget med ett långdistansskott från utanför boxen för att ge Magpies en 1-0-ledning. Milanolaget var chockat, men de vägrade att ge upp.

Efter pausen kom AC Milan ut och kvitterade i den 61: a minuten genom Pulisic. Den amerikanske anfallaren placerade lugnt in bollen vid den bakre stolpen omarkerad till kvittering. Milan fortsatte att pressa hårt för att vinna och de belönades med ett lysande mål i den 89:e minuten då Samuel Chukwuezes mål hjälpte Milan att ta ledningen. Den nigerianske yttern skar in från vänsterkanten och skickade iväg ett kraftfullt skott som flög in i det övre hörnet av målet.

Milans glädje blev dock kortvarig eftersom Paris Saint-Germain spelade oavgjort mot Borussia Dortmund i sin andra gruppspelsmatch, vilket innebar att AC Milan fick nöja sig med tredjeplatsen och ingen Champions League.

Trots besvikelsen över att inte ha kvalificerat sig till åttondelsfinalerna i Champions League var Milan stolta över sin prestation mot Newcastle United. Under större delen av matchen var AC Milan det bättre laget och förtjänade att vinna.AC Milan kommer nu att fokusera på Europa League där de hoppas kunna göra bra ifrån sig i de Adidas Fotbollsskor.