Arsenal 2-0 Newcastle, bara en poäng från Manchester City

Arsenal, det andra rankade laget i EPL, slog Newcastle med 2-0 i den 35:e omgången av EPL den 8 maj och fortsätter därmed sin marsch mot EPL-titeln. Den här matchen och de tre följande är mycket viktiga för Arsenal om laget ska kunna studsa tillbaka och vinna ligatiteln. Efter den här matchen är man fortfarande en poäng bakom Manchester City med en match kvar att spela. Med nuvarande poäng är Manchester City och Arsenal redan låsta i Champions League för nästa säsong.

Låt oss gå igenom matchen i efterhand. I början av matchen gjorde Newcastle nästan mål, Murphy i ett Nike Air Zoom Mercurial Fotbollsskor från höger sida av boxen träffade stolpen och studsade på ribban, och Newcastle fick en straff i den 7:e minuten, men den blev senare avblåst. Den första bollen i nätet kom i den 14:e matchminuten när Erdgau fick en passning från Jorginho och sköt ett skott i nättaket från straffområdet och gav gästande Arsenal en 1-0 ledning. I den 20:e minuten parerades Martinellis låga skott från högerkanten av boxen och i den 23:e minuten parerades Sarkar och Arsenal missade en rad bra möjligheter. Arsenal avslutade halvleken med en enmålsledning. I den andra halvleken var det långsamt att ändra på ställningen eftersom båda målvakterna ofta tog sig fram till den 72:a minuten, då Martinelli korsade bollen i boxen och Schar sträckte ut foten för att blockera bollen in i eget mål, vilket oavsiktligt ledde till ett självmål!

Under hela matchen var Newcastle Uniteds offensiv mycket aggressiv och tog Arsenals offensiva och defensiva system på sängen och var till och med lite passiva på planen. Men lyckligtvis hade Arsenal tur som fick ett viktigt mål och en assist från ett olycksbådande mål, vilket gav tre värdefulla poäng och gjorde Premier League mer spännande i slutskedet, vi ser fram emot nästa prestation av Arsenal och Manchester City!